На Львівщині готують каталог сакральних споруд.

 

У Львівській ОДА працюють над створенням каталогу сакральної архітектури області з інформацією про кожну церкву та костел. Видання побачить світ у травні-червні наступного року, розповіла директор департаменту з питань культури, національностей та релігій ЛОДА Христина Береговська, інформує ЗіК.

 

«У нас в області є найбільша мережа сакральних споруд: старі, нові, німецькі, польські, єврейські, новозбудовані, напіврозвалені. Ми хочемо зробити уніфіковану енциклопедію «Сакральна архітектура Львівщини: історія і сьогодення», – зазначила Христина Береговська.

 

Інформацію про споруду упорядники видання збиратимуть до кінця грудня. Дані вони отримуватимуть з трьох джерел.

 

«Бібліотекар на своєму рівні вишукує якісь довідки про храми – автокефальні, православні, католицькі, – які є у цьому селі чи хуторі. Народний дім також до цього долучається. Крім того, ми розіслали у дев’ять єпархій запит з уніфікованою таблицею, яку вони повинні заповнити», – сказала чиновниця.

 

Після збору та обробки інформації кожну споруду сфотографують для каталогу.

 

«Такий каталог дійсно потрібен, бо про багато споруд ми навіть не знали. Бориса Возницького, на жаль, немає, але воно не може все розсипатись», – додала Христина Береговська.

 

 

23.11.2016