Презентовано електронне видання повної збірки творів патріарха Йосифа Сліпого.

 

Електронне видання з усіма творами патріарха Йосифа Сліпого та журналу «Богослов’я» нещодавно вийшло у світ під патронатом римського товариства «Свята Софія». Уперше диск презентували у Філадельфії 13 листопада з нагоди п'ятиріччя Центру студій спадщини патріарха Йосифа Сліпого, повідомляє департамент інформації УГКЦ.

 

На диску зібрані 18 томів творів «Opera Omnia» патріарха Йосифа – це всі видання його наукової спадщини, видані впродовж діяльності Українського католицького університету імені Климента Папи в Римі.

 

«Завдяки праці владики Івана Хоми та священиків Івана Яцківа та Івана Музички, найближчих співпрацівників патріарха, безліч його наукових праць та досліджень були зібрані в єдино та видані у 18 томах «Творів Патріарха і Кардинала Йосифа». Щоб зробити цю спадщину доступною для сучасного дослідника, римське товариство «Свята Софія» за підтримки товариства «Свята Софія» в США ініціювало  електронне видання «Творів».

 

Окрім цього, до диску увійшли всі видання журналу «Богословія», видані в Римі під керівництвом самого патріарха Йосифа. Видання адресоване насамперед богословам, семінаристам, духовенству, науковцям та освітнім середовищам», – розповіли в товаристві «Свята Софія».

 

Електронне видання «Творів» вийшло у світ в «Мультимедійній студії Свічадо» з нагоди 125-ї річниці від дня народження великого Ісповідника віри – ювілей,  який в УГКЦ відзначатимуть на офіційному рівні у 2017 році.

22.11.2016