День гідності та свободи відзначать молитвами та вшануванням пам’яті загиблих на Майдані.

 

Сьогодні, 21 листопада, у Львові, Івано-Франківську й Тернополі вшанують пам’ять загиблих на київському Євромайдані та відзначать річниці початку Помаранчевої революції та Революції Гідності.

 

Так, за інформацією прес-служби Львівської міської ради о 15:30 на полі  почесних поховань № 67 Личаківського кладовища, влада міста та області разом із львів’янами  покладуть квіти та запалять лампадки на могилах загиблих під час Революції Гідності, генерала С. Кульчицького та борців за волю України. Також тут відбудеться чин панахиди за всіма борцями за незалежність і згиблими під час Революції Гідності.

 

Крім того, о 16:30 на площі перед пам’ятником Т.Шевченку на проспекті Свободи, відбудеться «Молитовний Майдан» - спільна молитва за Україну та її захисників.

 

Тут же з 17 год. триватиме мистецький захід присвячений Дню Гідності та Свободи, та проведення акції «Україна – це Європа» , який організовує Львівська ОДА.

 

У Івано-Франківську, інформує прес-служба міської ради, о 12 год. у Меморіальному сквері відбудеться панахида за загиблими під час Революції Гідності, а о 17 год. на Вічевому майдані почнеться студентське віче, а потому – студентська хода. Також сьогодні у шкільних бібліотеках запрацює тематична книжкова виставка «Герої Майдану», а в школах відбудуться історичні години та бесіди.

 

Окрім того, активісти Молодої Просвіти покажуть містянам цикл короткометражок «Енциклопедія Майдану». До уваги глядачів представлять фільми «Мир», «Самооборона», та  «Євромайдан SOS». Показ стартує о 18 год. у книгарні Є на вул. Незалежності.

 

У Тернополі сьогодні на площі Героїв Євромайдану о 7 год. відбудеться віче, повідомила волонтер Лілія Мусіхіна.

 

У школах міста, інформує міська рада, відбудуться уроки мужності та гідності, зустрічі з учасниками Євромайдану та АТО, виставки фотографій та малюнків, різноманітні акції. А о 14 год. в Палаці кіно покажуть документальний фільм «Майдан».

21.11.2016