У Німеччині проводиться масштабна спецоперація проти джихадистів.

Заходи німецьких правоохоронців, спрямовані проти ймовірних членів терористичного угруповання «Ісламська держава», розпочалися о 6.30 ранку у вівторок, 15 листопада, в десяти федеральних землях.

 

 

Уже проведено обшуки в більш ніж 200 помешканнях і офісах, які належать членам радикального салафітского угрупованню «Справжня релігія» ( Die wahre Religion), яке масово роздає Коран в німецьких містах, повідомило видання Frankfurter Rundschau з покликом на джерела в правоохоронних органах.

 

Основна частина операції проводиться в західних федеральних землях і в Берліні. Наприклад, у землі Гессен проведено обшуки в 65 об'єктах (зокрема, у місті Франкфурті-на-Майні – 15). У Північному Райні-Вестфалії і в Баварії обшукано приблизно по 35 об'єктів, в Нижній Саксонії – 20, а в Баден-Вюртемберзі – майже 15, в Шлезвіґ-Гольштайні, Райнлянд-Пфальці й Гамбурзі – приблизно по п'ять і в Бремені – один об'єкт.

 

За інформацією видання, міністр внутрішніх справ ФРН Томас де Мезьєр (Thomas de Maiziere) має намір заборонити об'єднання «Справжня релігія» і його заходи «Читай!» («Lies!»), які проводяться в пішохідних зонах німецьких міст і супроводжуються роздаванням Коранів. Федеральна влада вважає, що ці заходи суперечать конституції ФРН і спрямовані на підрив взаєморозуміння між народами.

15.11.2016