Прокуратура проводить обшуки в Ратуші.

 

Департаментом з розслідування особливо важливих справ у сфері економіки Генеральної прокуратури України за оперативного супроводження Департаменту захисту економіки Національної поліції України, здійснюється досудове розслідування у кримінальному провадженні щодо можливих неправомірних дій з боку службових осіб Львівської міської ради, що призвели до збитків державі в особливо великих розмірах, за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч. 5 ст. 191 КК України (заволодіння за попередньою змовою групою осіб чужим майном в особливо великих розмірах шляхом зловживання своїм службовим становищем).

 

Про це повідомляє прес-служба Генеральної прокуратури України.

 

Досудовим розслідуванням встановлено, що службові особи ЛМР, зловживаючи службовим становищем, всупереч інтересам служби уклали з суб’єктом господарювання договір купівлі-продажу земельної ділянки за ціною 52 млн грн, попри те, що нормативно-грошова оцінка цієї земельної ділянки становила 140 млн грн, чим заподіяли збитки в особливо великих розмірах.

 

Наразі, на підставі дозволу слідчого судді, у кримінальному провадженні, з метою відшукування оригіналів документів, на підставі яких було укладено договір купівлі-продажу землі, проводяться слідчі дії - обшуки приміщення Львівської міської ради та офісних приміщеннях оцінювачів і суб’єкта господарювання, що придбав землю.

 

Досудове розслідування триває.

15.11.2016