Юлія Марушевська оголосила про відставку з митниці.

 

Начальник Одеської митниці Юлія Марушевська заявила про свою відставку. Вона заявила на брифінґу, що за нинішніх обставин реформування митниці є неможливим, інформує УНІАН.

 

"В уряду немає політичної волі для проведення митної реформи. Бачення реформування немає і в Києві", - заявила Марушевська, додавши, що реформа блокується на всіх рівнях, зокрема й керівництвом ДФС.

 

Вона стверджує, що керівництво безпідставно звинуватило митницю "в недовиконанні платежів до бюджету". "Там забули, що нам вдалося перерахувати понад 170 млн. грн. на ремонт доріг з надпланових надходжень і зросли наші середньоденні надходження - без урахування енергетичної митниці", - зазначила Марушевська.

 

Крім перерахування коштів, за її словами, протягом цього року на Одеській митниці скорочено час проходження вантажів до 1 години для компаній з низьким рівнем ризику (в 2015 році цей показник становив 4 години 40 хвилин). Міжнародний транзит оформляється за 10-12 хвилин замість 35-ти. "З травня цього року понад 90% товарів оформляються за ціною в контракті. Завдяки меморандуму з правоохоронними органами ми в рази зменшили кількість необґрунтованих перевірок. Завдяки цим результатам 650 нових компаній почали оформлення в Одеській митниці в цьому році", - розповіла Марушевська.

 

Наприкінці минулого тижня керівник Одеської митниці Марушевська повідомила, що отримала попередження від голови ДФС України Романа Насірова "про неповну службову відповідність".

 

Раніше вона заявляла про зрив термінів реконструкції будівлі Морського вокзалу, в якому планувалося розмістити новий митний термінал. Марушевська також заявила, що президент Петро Порошенко і прем'єр-міністр Володимир Гройсман не стримали обіцянки – не сприяють відкриття терміналу.

 

7 листопада Міхеїл Саакашвілі оголосив про свою відставку з посади голови Одеської ОДА, яку він обіймав з травня 2015 року. Марушевська очолювала Одеську митницю з жовтня 2015 року.

 

14.11.2016