Клімкін: Акцент на встановленні дієвих зв'язків з командою Трампа.

 

Міністр закордонних справ України Павло Клімкін покладається на те, що новообраний президент Сполучених Штатів Дональд Трамп спиратиметься у своїй політиці на Республіканську партію, а загалом вірить у збереження двопартійного консенсусу в США на користь України.

 

"Щодо Трампа, я, звичайно, не хочу казати чогось заздалегідь, але я вважаю, що завжди працюють команди. І це буде команда Республіканської партії. Подивіться: зараз достатньо активно обговорюються кандидатури на різні посади, в тому числі — в зовнішньополітичну команду. Вони будуть дуже багато визначати. І в сьогоднішньому світі, звичайно, ми всі розуміємо роль особистості в історії, але тим не менше, працюють команди. І це буде республіканська команда, і саме з республіканською командою ми будемо працювати", - заявив Клімкін у інтерв'ю телеканалу "1+1".

 

Міністр заявив, що Україна працюватиме над розвитком політичних зносин з обома партіями у США. "У нас завжди була чітка підтримка обох ключових партій, і ми будемо працювати на те, щоб підтримка була у нас і надалі. Звичайно, акцент буде на встановленні дієвих зв'язків з командою Трампа, але ж це не означає, що всі зв'язки з демократами або якісь зусилля теж будуть припинені. Нам потрібна саме ефективна двопартійна підтримка", - заявив міністр.

 

Водночас міністр визнав, що Україна мала тісніші зв'язки усе ж із демократами. "З точки зору контактів, вони були достатньо спрямовані і на ту, і на ту команду, але, звичайно, ми розуміємо з точки зору зовнішньої політики, команда демократів була більш структурованою. Тобто кількість тих, хто працював в цій команді, і те, хто там працював, нам були краще відомі. Але це не означає, що з демократами хтось працював за абсолютно іншою схемою", - запевнив Клімкін.

 

14.11.2016