Порошенко попросив вибачення в Лукашенка за інцидент із «Бєлавіа».

 

Президент України Петро Порошенко перепросив президента Білорусі Олександра Лукашенка за інцидент із літаком компанії "Бєлавіа", який українська сторона 21 жовтня примусила до посадки в аеропорті Жуляни під загрозою бойової авіації.

 

Про це повідомляє прес-служба президента Білорусі.

 

Голови держав нібито запевнив Лукашенка, що винуватців події покарано. Співрозмовники також домовилися організувати консультації компетентних служб про співпрацю в галузі безпеки для запобігання подібних інцидентів у майбутньому.

 

Під час розмови також ішлося про торговельно-економічні стосунки і про мінський процес.

 

Прес-служба президента України підтвердила факт розмови, однак не згадала про епізод із вибаченням за "Бєлавіа". Згідно з Банковою, під час перемовин, зокрема, йшлося про співпрацю в рамках ООН та інших міжнародних організацій.

 

Утім Лукашенко жодних ґарантій щодо ООН не дав. "Президент Білорусі підкреслив, що всі окреслені питання ретельно вивчать, виходячи з контексту двосторонніх стосунків, ситуації в реґіоні і світі загалом та твердої спрямованості Білорусі на вирішення всіх проблем мирними і дипломатичними способами", – повідомили з Мінська.

 

11.11.2016