Барак Обама прийняв Дональда Трампа в Білому домі.

Чинний президент США пообіцяв своєму новообраному наступникові надавати всіляку підтримку. Трамп своєю чергою заявив, що з радістю попрацює з Обамою під час перехідного періоду.

 

 

«Якщо успіху досягнете Ви, то успіху доб'ється вся країна», – сказав чинний голова Білого дому, звертаючись до Трампа на закінчення зустрічі. Він додав, що відбув «чудові перемовини» зі своїм майбутнім наступником і пообіцяв забезпечити плавний і успішний перехід влади до республіканця.

 

Зі свого боку Трамп заявив, що радий співпрацювати з Обамою і готовий прислухатися до його порад. Він зізнався, що під час півторагодинної бесіди обговорювалися і «складні теми», повідомив телеканал CBC.

 

Дружина Трампа Меланія, яка супроводжувала мільярдера в поїздці, зустрілася з першою леді Мішель Обамою.

 

Тимчасом американські ЗМІ закинули Трампові, що той, вирушивши приватним літаком з Нью-Йорка до Вашинґтона, порушив протокол, оскільки не пустив на борт журналістів, фотографів і операторів, які традиційно подорожують разом з президентом-електом.

 

«Засоби масової інформації протягом кількох тижнів намагалися сформувати пул журналістів, котрі могли б супроводжувати Трампа відразу після дня виборів у разі його перемоги. Однак його штаб не реагував на запити, а його радники в день після виборів відмовилися обговорювати будь-які домовленості з пресою», – повідомила аґенція АР.

10.11.2016