Клінтон закликала своїх прихильників шанувати Трампа.

Виступаючи на мітинґу в Нью-Йорку, вона ще раз визнала свою поразку і висловила надію, що обраний президент США Дональд Трамп стане успішним головою держави.

 

 

«Дональд Трамп буде нашим президентом, і ми зобов'язані дати йому шанс керувати країною. Я привітала Дональда Трампа і погодилася працювати з ним на благо нашої країни», — заявила Гілларі Клінтон.

 

Водночас вона висловила жаль, що не вдалося перемогти на виборах. «Мені шкода, що ми не змогли обстояти свої цінності на цих виборах. Це боляче, і ще довго буде боляче, але пам'ятайте: в центрі нашої кампанії була не одна людина, і навіть не одні вибори», — процитувало слова пані Клінтон видання New York Times.

 

Екс-держсекретарка США також закликала своїх прихильників боротися за свої ідеали — соціальну рівність, рівноправність і свободу віровизнання. «Наш обов'язок як громадян — створити сильну, чеснішу Америку», — заявила вона.

 

Мільярдер Дональд Трамп виграв президентські вибори в США, які пройшли в країні 8 листопада. Трамп зміг заручитися підтримкою щонайменше 279 членів колеґії виборців. Для перемоги одному з кандидатів досить було набрати 270 голосів. Отож Трамп став 45-м президентом США.

 

До виборів більшість експертів у своїх прогнозах віддавали перевагу Гілларі Клінтон. Про це говорили й результати більшості соціологічних досліджень.

09.11.2016