Порошенко з Гройсманом привітали Трампа.

 

Президент України Петро Порошенко привітав Дональда Трампа з перемогою на президентських виборах у Сполучених Штатах Америки.

 

Порошенко висловив своє привітання на зустрічі з послом США в Україні Марі Йованович, інформує прес-служба голови держави.

 

"Щиро вітаю Дональда Трампа з обранням президентом Сполучених Штатів та дружній американський народ з демократичним волевиявленням. Це символ справжньої демократії, коли ніхто до останньої миті не знає результати виборів. І це є ознакою справжньої демократії, яку завжди сповідували і пропагували наші надійні та стратегічні американські партнери та друзі", - зазначив президент.

 

Порошенко підкреслив, що водночас із перемогою новий президент США перебирає на себе і відповідальність за глобальне лідерство Штатів у демократичному світі.

 

Голова держави зауважив, що цінує підтримку України з боку США. Сподівається на продовження цієї підтримки США в двох важливих сферах - у боротьбі українців проти російської агресії, за свободу і незалежність, відновлення суверенітету і територіальної цілісності, а також у сприянні у реалізації масштабних реформ.

 

Президент запросив Дональда Трампа відвідати Україну.

 

Заочні вітання Дональдові Трампові висловив і прем'єр-міністр України Володимир Гройсман. "Завершилось голосування на виборах президента США. Вітаю американців з обранням нового глави держави, а новообраного президента США - з перемогою на виборах. Хочу побажати американському народу успіху і процвітання, і сподіваюсь на те, що нова адміністрація продовжить курс підтримки України", - написав Гройсман на своїй сторінці у Facebook.

 

Вітальне слово також висловив голова Верховної Ради Андрій Парубій. "Вважаю, що перемога Дональда Трампа – це водночас нова реальність та нові можливості для України. Республіканська партія США – це партія, яка традиційно підтримує Україну і визначає співпрацю з нашою державою, як один з пріоритетів зовнішньої політики. Вірю, що принципи політичної спадковості Республіканської партії є незмінними", - заявив Парубій через свою сторінку у Facebook.

 

Голова парламенту додав, що українці мають "тримати стрій і ставати сильнішими" – "це ключова запорука нашої перемоги".

 

09.11.2016