На постаменті пам'ятника Леніну – інсталяція з Мадонною.

 

У Києві на перетині бульвару Тараса Шевченка та вулиці Хрещатик, на місці поваленого пам'ятника Леніну, презентували тимчасову інсталяцію іранського митця Махмуда Бакші під назвою "Безкінечне святкування".

 

Про це повідомляє УНН.

 

Для інсталяції Endless Celebration митець вибрав три кольори світлофора, щоб за допомогою червоного (силует Леніна) продемонструвати неможливість повернутися до минулого. Зелений (Діва Марія) і жовтий (поп-співачка Мадонна) демонструють можливі напрямки руху вперед. Три обличчя, згідно з замислом іранського митця, уособлюють стовпи сучасного суспільства: ідеологію, релігію та економіку.

 

"Інсталяція Махмуда Бакші є іронічним коментарем стороннього спостерігача до історичного моменту, в якому наразі перебуває Україна. У своїх попередніх проектах іранський митець часто розглядає пам'ятник як рекламу, спосіб державної пропаганди нових ідей. Художник розробив цей проект як спробу візуально сформулювати історичний вибір, зроблений українцями, коли вони прибрали пам'ятник Леніну зі свого місця", – прокоментували організатори з фонду "ІЗОЛЯЦІЯ".

 

07.11.2016