Володимир В’ятрович презентує книжку про невідому польсько-українську війну.

 

У Львові 11 листопада у книгарні «Є» на проспекті Свободи відбудеться презентація книги Володимира В’ятровича «За лаштунками Волині – 43. Невідома польсько-українська війна». Презентація розпочнеться о 18.30. Про це на своїй сторінці у мережі Facebook повідомив автор, директор Інституту національної пам’яті Володимир В’ятрович.

 

«Сучасні Західна Україна та Східна Польща – Холмщина, Волинь, Галичина, Закерзоння – території, де під час і після Другої світової війни палахкотіло польсько-українське протистояння. Криваве доміно маловідомої війни між поляками і українцями у 1942–1947 автор розкриває завдяки невідомим раніше документам української та польської підпільних армій, звітам німецької окупаційної влади та радянських партизан. В основі дослідження – свідчення безпосередніх учасників подій, документи українського та польського підпілля, Армії Крайової та УПА, які були головними дійовими особами трагедії, що тривала не один рік», – ідеться на сайті Інститут національної пам’яті.

 

«За лаштунками «Волині-43». Невідома польсько-українська війна» – це чи не перша спроба науково-популярного викладення історії польсько-українського конфлікту середини минулого століття. Автор пропонує поглянути на події 1943 року на Волині в контексті історії двох народів до, під час та після Другої світової війни.

 

Читач отримає можливість сформувати власну думку про події не на основі медійних повідомлень чи політичних спекуляцій, а за допомогою фактів і документів, а також аналізу сучасних політичних та інформаційних кампаній. Книга вийшла друком у Клубі книжкового дозвілля «КСД» спільно із Центром досліджень визвольного руху», – зазначили в ІНП.

07.11.2016