У Львові пройдуть осінні Дні науки.

 

12-13 листопада у Львові одразу в трьох локаціях пройдуть осінні Дні науки, інформує прес-служба Львівської міської ради.

 

Державний природознавчий музей НАН України (Театральна, 18) разом з Інститутом екології Карпат НАН України запрошує на лекційно-екскурсійну програму «Право на місто».

 

«Право на Місто належить не тільки нам! Сотні видів рослин, птахів і тварин мають не менші права. Вони «прийшли» у місто в пошуках захисту, домівки, тепла, їжі. Подекуди їх привезли з екзотичних країн як окрасу міських парків і скверів. А деякі дерева, якби могли говорити, перемогли б у конкурсі «корінний львів'янин». Коли Ваших пра-пра-бабусь ще й на світі не було, вони вже росли тут. Як усі вони виживають у Місті? Про молюсків, горобців, кажанів і не тільки, та, звісно, про сміття – слухайте на Науковому горищі музею, а наступного дня прийдіть на прогулянку-екскурсію з біологами Стрийським парком», – зазначають організатори.

 

Львівський національний медичний університет імені Данила Галицького (вул. Пекарська, 52) разом з Біологічним факультетом Львівського національного університету ім. Івана Франка та Інститутом біології тварин НАН запрошує на різноманітні демонстрації, де можна буде взяти участь у дослідженні барв осені – пігментів листя, перевірити натуральність продуктів, послухати лекції про стрес та невідомі ризики застосування пестицидів, а також відвідати майстер-класи з формування хірургічного шва та долікарської медичної допомоги.

 

Біологічний факультет Львівського національного університету імені Івана Франка (вул. Грушевського, 4) запрошує на демонстрації про таємниці мурашника та рослин, у яких все навпаки, а також на лекцію та кіно про те, як досліджують комах.

 

Всі заходи у рамках Днів Науки — безкоштовні.

07.11.2016