Екс-голова Вищого господарського суду втік із України.

 

Генеральна прокуратура України підтвердила інформацію про виїзд із України екс-голови Вищого господарського суду Віктора Татькова.

 

Татьков є фіґурантом низки кримінальних проваджень в Україні. Зокрема, департамент спеціальних розслідувань Генеральної прокуратури провадить досудове розслідування у кримінальному провадженні за підозрою екс-голови ВГСУ та його заступника про втручання в автоматизовану системи документообігу суду та втручання в діяльність судових органів.

 

Згідно з інформацією ГПУ, Татьков перебуває за межами України на лікуванні. Екс-суддя виїхав іще до того, як прокуратура здійснила йому повідомлення про підозру. Відтак, правоохоронці не встигли подати клопотання про його арешт.

 

"Згідно з вимогами Кримінального процесуального кодексу України, розгляд клопотань про обрання запобіжного заходу здійснюється за участю підозрюваного. За таких обставин питання щодо звернення до слідчого судді з клопотанням про обрання вказаній особі запобіжного заходу буде вирішено після завершення його лікування та повернення до України або ж після отримання органом досудового розслідування даних про його умисне переховування від слідства та суду", – ідеться у повідомленні.

 

При цім Генпрокуратура нагадує, що компаньйон Татькова, екс-заступник голови ВГСУ Артур Ємельянов, за рішенням Печерського райсуду перебуває на запобіжному заході у вигляді застави в розмірі 1,5 млн. грн.; на Ємельянова покладено обов’язки не відлучатися за межі Київського області, повідомляти про зміну місця проживання, утримуватися від спілкування зі свідками у кримінальному провадженні та здати на зберігання документи, що дають право на виїзд з України.

 

У найближчі дні читайте на "Z" детальний текст про те, чим прославився Татьков – "улюблений суддя Януковича" і "найбільше суддівське зло України".

 

04.11.2016