18 міських депутатів «забули» задекларувати бізнес або майно.

 

Кожен третій депутат Львівської міськради приховує бізнес або майно. 18 з 64 депутатів ЛМР недостовірно заповнили декларації про доходи за 2015 рік, ідеться в розслідуванні сайту Наші гроші. Львів.

 

Отже, 10 обранців не задекларували внески до статутних капіталів товариств – своїх чи родини. Це депутат від БПП Григорій Козловський (10,6 млн грн), Ірина Сердюк з «Громадянської позиції» (6,2 млн грн) та Ігор Корончевський із «Самопомочі» (1,6 млн грн). 

 

Григорій Козловський не вказав у декларації належність йому 4-х фірм, серед яких «Королівська пивоварня» та «Гранд Готель». 

 

Ірина Сердюк не відобразила у декларації причетність до 7 фірм. 

 

Ігор Корончевський не вказав у декларації статутні внески до 4-х фірм. Депутат пояснив це тим, що декларував ці внески у попередні роки, а у 2015 році нових внесків не робив. Проте, згідно із законодавством, слід декларувати всі внески – зроблені у попередні роки та в році, за який подається декларація.

 

Голова фракції БПП Петро Адамик не задекларував статутні внески на загальну суму 414 тис. грн, а Ігор Зінкевич (УКРОП) приховав причетність до вінницького ТОВ «Вандем».

 

Ще кілька депутатів не вказали в деклараціях бізнес своїх родичів. Так, Іван Рудницький із БПП не задекларував бізнес дружини – ТОВ «Зоряний водопад», яке надає послуги лазень та масажу. 

 

Депутат від «Самопомочі» Роман Федишин не вказав у декларації статутних внесків до ПП «Холдінвестгруп», яке належить його дружині, сину та батьку.

 

«Свободівці» Андріян Гутник та Андрій Рікота не задекларувати фірми своїх дружин, а Віталій Свіщов із БПП – приватне підприємство його матері.

 

Ще кілька депутатів забули задекларувати своє майно. Олег Василишин із «Самопомочі» не вказав у декларації вантажівку та причіп, голова фракції «Народного контролю» Валерій Веремчук – автомобіль «Mazda Xedos» 1997 року випуску, а його колега по фракції Віталій Свінціцький – 4 старі вантажівки. Самі депутати стверджують, що вони вже передали ці автомобілі іншим людям або здали їх на металобрухт.

 

Не задекларував причіп і Андрій Рікота, який назвав це помилкою. 

 

Роман Грицевич із БПП не задекларував будинок площею 305 м2, який належить його сину, «свободівець» Андрій Карбовник – один з будинків своєї дружини, а Назар Паліндрович із «Громадянської позиції» – подарований батьком будинок площею 137 м2 .

 

Богдана Зубрицька та Андрій Дворакевич із «Самопомочі» не вказали у деклараціях земельні ділянки у Брюховичах та у Малехові відповідно. 

04.11.2016