У справі обвалу на Грибовицькому сміттєзвалищі тривають ще 4 експертизи.

 

У розслідуванні трагедії на Грибовицькому полігоні тривають 4 експертизи, ще одна запланована на наступний рік, повідомив прокурор Львівської області Юрій Квятківський, інформує Тиждень.ua.

 

Прокурор уточнив, що йдеться про будівельно-технічну, земельно-технічну та пожежно-технічну експертизи. Здійснюється також експертиза з метою дослідити причини і наслідки порушення вимог безпеки життєдіяльності та охорони праці.

 

Крім того, зі слів Юрія Квятківського, на 2017 рік запланована експертиза життєдіяльності, яка має досліджувати дії представників комунальних структур і ДСНС під час цієї надзвичайної ситуації. Він повідомив, що цю експертизу провадитимуть фахівці з відповідних установ Києва і Харкова.

 

Одна експертиза вже завершена – судово-інженерно-еколого-геодезична, за її результатами висунуто підозру начальнику управління житлового господарства Львівської міськради Юрію Гольцю.

 

Оголошено також підозри у вчиненні правопорушень, передбачених статтями 236 і 367 КК України, трьом посадовцям комунального підприємства «Збиранка» – директору, його заступнику та начальнику полігону.

 

Як повідомляв Z, унаслідок обвалу на Грибовицькому сміттєзвалищі загинули 4 людини.

02.11.2016