На екрани вийшов фільм про митрополита Андрея Шептицького.

 

Сьогодні, 1 листопада, з нагоди роковин відходу до вічності Праведного Митрополита Андрея Шептицького, у рамках медійного тижня вшанування пам'яті величних постатей української історії відбудеться показ документального фільму «Спадщина Андрея Шептицького», інформує Католицький оглядач.

 

Кінострічку присвячено 20-й річниці виходу УГКЦ з підпілля. Фільм, в основу якого лягли факти з життя Митрополита та його меценатської діяльності, висвітлює непересічну постать духовного провідника українського народу, який усе своє життя присвятив допомозі людям. У стрічці розповідається про меценатську підтримку Митрополитом Андреєм української спільноти у різних ділянках – від шкільництва до культури.

 

«Метою стрічки є показати велич діл Митрополита, його невтомну та жертовну працю для добра свого народу. Автори фільму намагались показати ту місію, яку виконав Андрей Шептицький у житті українців не лише на Галичині», – йдеться у повідомленні.

 

Документальний фільм «Спадщина Андрея Шептицького» створено рекламно-продюсерським центром «Стар-ТВ» спільно з Львівською Архиєпархією УГКЦ.

 

Побачити фільм можна 1 листопада в ефірі телеканалів «Перший Західний» (о 10:45, 17:40, 02:00 год.), ТРК «Львів», «Живе ТБ».

01.11.2016