Представництво ЄС сподівається на пильну перевірку е-декларацій.

 

Представництво Європейського Союзу закликає організувати незалежну перевірку Національною аґенцією з питань запобігання корупції електронних декларацій, а також подальшої ефективної безперебійної роботи системи е-декларування.

 

Про це йдеться у коментарі заступника голови представництва ЄС Томаса Фреллесена, інформує аґенція "Інтерфакс-Україна".

 

"Завершення першого раунду електронного декларування доходів – в результаті чого ми стали свідками дуже високої явки серед декларантів – знаменує собою важливий етап антикорупційних реформ в Україні. Нині розпочинається важливий етап контрольної перевірки поданих електронних декларацій. НАЗК мусить мати можливість працювати повністю незалежно та вільно від будь-якого політичного втручання. Агентство має отримати необхідні кошти для виконання своїх важливих функцій стосовно перевірки інформації, представленої в деклараціях", – йдеться у коментарі.

 

Томас Фреллесен зазначив, що ефективне використання системи електронного декларування надає важливий інструмент для підвищення підзвітності державних службовців і громадської довіри до них. "Дуже важливо, щоб українська влада і надалі забезпечувала стійкість цієї системи та цілісність чинного антикорупційного законодавства. Успішний запуск системи має поєднуватися з її ефективним та безперебійним функціонуванням", – наголосив заступник голови місії.

 

01.11.2016