Керівники фракцій домовилися виправити "помилку" з підвищенням депутатських зарплат.

 

Керівники фракцій Верховної Ради домовилися виправити "помилку" з підвищенням зарплат народним депутатам. Проект постанови, яка скасовує попереднє рішення ВР, винесуть на розгляд сесійної зали на ранковому засіданні у вівторок.

 

Про це повідомив голова ВР Андрій Парубій на засіданні погоджувальної ради, інформує аґенція "Інтерфакс-Україна".

 

"Готується постанова з підписами керівників фракції... щоб завтра ми змогли її розглянути і на бюджетному комітеті. Я говорив із головою бюджетного комітету – вони готові це питання розглянути", – повідомив Парубій.

 

Спікер зазначив, що ця постанова внесе зміни до постанови про висновки Верховної Ради до проекту держбюджету-2017, якою передбачалося підвищення зарплат народним депутатам: для спікера – 30 мінімальних зарплат, його заступників – 28, керівників парламентських комітетів і фракцій – 27, рядових депутатів – 25 мінімальних зарплат.

 

"Таке рішення є спільним, воно підтримане всіма керівниками фракцій... Завтра о 12-й годині, я майже переконаний, ми зможемо винести постанову зі змінами до існуючої постанови і врегулювати цю ситуацію", – запевнив Парубій, підкресливши, що попереднє рішення парламенту було помилкою.

 

31.10.2016