Угоду CETA Канада і ЄУ і підпишуть найімовірніше 30 жовтня.

Напередодні всі країни-члени Європейської Унії офіційно схвалили торговельну угоду.

 

 

Про це повідомив в Брюсселі, увечері в п’ятницю 28 жовтня, прем'єр-міністр Словаччини Роберт Фіцо, чия країна зараз головує в Раді ЄУ. Таким чином, за його словами, з європейського боку договір CETA може бути підписаний в будь-який момент.

 

«Очікується, що новий саміт між Євроунією і Канадою відбудеться в неділю, 30 жовтня, в Брюсселі» – повідомив у суботу, 29 жовтня, президент Європейської Ради Дональд Туск у своєму мікроблозі в Twitter’і.

 

Прем'єр-міністр Канади Джастін Трюдо, своєю чергою, також підтвердив, що підписання угоди заплановане на 30 жовтня в Брюсселі на саміті ЄУ-Канада. Про це він повідомив на своїй сторінці в Twitter’і після телефонної розмови з Дональдом Туском.

 

Попередньо підписання документа планувалося на минулий четвер, однак процедура не відбулася через спротив бельгійського регіону Валлонії підтримувати CETA. У п'ятницю вдень парламент Валлонії все-таки схвалив торговельну угоду.

 

На наступному етапі угоду CETA має ратифікувати Європарламент. Далі документ повинен буде пройти ратифікацію у всіх 28 країнах-членах ЄУ.  

29.10.2016