На фасаді ґалереї мистецтв встановлять меморіальну таблицю Борису Возницькому.

 

На фасаді Львівської ґалереї мистецтв встановлять меморіальну таблицю Борису Возницькому, який 50 років був незмінним директором установи. За таке рішення сьогодні, 26 жовтня, проголосувала депутатська комісія культури, молодіжної політики та спорту міськради, інформує Zaxid.net.

 

Остаточний дозвіл на встановлення таблиці розглядатимуть під час сесії Львівської міськради.

 

Проект і сам барельєф виготовив український скульптор Ярослав Мотика, авторству якого належать пам'ятники Незалежній Україні у Буську, Євгену Коновальцю у Жовкві, Тисячоліттю хрещення України-Руси у Бельгії.

 

«Сама таблиця вже готова, вона виготовлена з бронзи і зображає Бориса Григоровича до пояса. Також там є напис з його іменем та роками життя. Виготовили її за кошти благодійників», — розповів заступник директора ґалереї з наукової роботи Володимир Пшик.

 

Зі слів Володимира Пшика, таблицю обіцяють встановити до кінця року на фасаді Львівської ґалереї мистецтв імені Б.Г. Возницького за адресою вул.Стефаника, 3.

 

У травні 2012 року директор Львівської ґалереї мистецтв Борис Возницький загинув у ДТП внаслідок серцевого нападу на автодорозі між селами Куровичі та Печенія Золочівського району.

26.10.2016