Раду НБУ очолив Богдан Данилишин.

 

Рада Національного банку України на своєму першому засіданні в оновленому складі обрала собі головою Богдана Данилишина.

 

Про це повідомляє прес-служба НБУ.

 

Данилишин отримав призначення до ради НБУ 24 жовтня згідно з указом президента.

 

"У роботі ради Національного банку ми завжди будемо виходити зі спільної позиції, проте думка кожного буде поважатися. Ми можемо дискутувати, обговорювати питання, проте головне – знаходити спільну позицію. Ми повинні працювати на макрофінансову стабільність та забезпечення соціально-економічного розвитку України. Я радий, що сьогодні ми маємо високопрофесійну раду НБУ", – зазначив новообраний очільник.

 

Заступником голови ради обрали Тимофія Милованова.

 

Окрім того, члени ради затвердили річну консолідовану звітність центрального банку за 2015 рік та розподіл прибутку центрального банку.

 

"Сьогоднішнє рішення уможливить перерахування частини прибутку НБУ, а саме 38,164 млрд. грн., до державного бюджету України", – заявила голова НБУ Валерія Гонтарєва. За словами Гонтарєвої, сума йтиме кількома траншами, "щоб це не мало впливу на цінову стабільність в країні".

 

Відзначимо, до 24 жовтня робота ради НБУ була заблокованою через відсутність кворуму. 20 вересня міністр фінансів України Олександр Данилюк заявив, що без розблокування ради Нацбанку буде неможливим перерахунок 38 млрд. грн. прибутку до бюджету. Тоді міністр анонсував швидке заповнення президентом "своєї" квоти у раді центробанку.

 

Разом із Данилишином президент делегував до ради НБУ Василя Фурмана.

 

Склад ради НБУ був недієздатним з вересня 2015 року, коли закінчився термін повноважень попереднього складу, нагадує УНІАН.

 

25.10.2016