У драмтеатрі відкрили експериментальну сцену для молодих і талановитих.

 

Сьогодні, 25 жовтня, головний режисер івано-франківського драмтеатру Ростислав Держипільський презентував «Франківську режисерську майстерню», інформує Бліц-Інфо.

 

Відтак, у театрі працюватиме «експериментальна сцена» для молоді, вільної від стереотипів.

 

Двері «режисерської майстерні» відчинені не тільки для акторів і режисерів, а й загалом для людей, які мають цікаві ідеї, кажуть в театрі.

 

Окрім постановок, в рамках майстерні проводитимуться зустрічі з відомими людьми кіно й театру, майстер-класи, лекції, форуми тощо.

 

«Створення нашої майстерні продиктувало саме життя. У нашому місті активно бурлить театральне життя. І ми дійшли до тієї межі, коли наші актори готові ставити свої вистави. Це можуть бути не тільки актори чи режисери з нашого театру. Ми готові розглянути всі ідеї від колег з інших міст», - пояснив Ростислав Держипільський.

 

Також керівник театру анонсував, що в рамках цього театрального сезону будуть представлені щонайменше чотири вистави з режисерської майстерні: вже 19 листопада в драмтеатрі представлять першу виставу «Убити Кароля».

 

За словами одного з керівників проекту Олексія Гнатковського, він планує поставити виставу за твором Еріха Марії Ремарка «На західному фронті без змін» - спеціально для учасників АТО.

 

Режисером ще однієї вистави виступить молодий актор і режисер Олексій Лейбюк. Він поставить інсценізацію діснеївської казки «Красуня і Чудовисько».

25.10.2016