Росія знову бомбардує Алеппо.

Про це заявили представники Сирійської наглядової ради з прав людини (SOHR), яка базується в Лондоні.

 

 

Правозахисники повідомили, що в суботу ввечері 22 жовтня бойові літаки Росії та сирійських урядових збройних сил  відновили бомбардування південно-західної частини міста. Повітряних ударів завдано також по контрольованому повстанцями району Шейха-Саїда, уточнили в наглядовій раді – повідомив телеканал ARD.

 

Окрім того SOHR надала інформацію про запеклі бої в декількох районах, розташованих уздовж лінії фронту. За даними організації, внаслідок мінометного обстрілу контрольованих повстанцями кварталів Салахеддін і Аль-Ансарі Мешхед три людини отримали поранення.

 

 

Нагадаємо, що в п'ятницю, 21 жовтня, Москва заявила, що продовжить так звану «гуманітарну паузу» в Алеппо ще на добу. Даний режим діяв до 19:00 суботи за місцевим часом. Про подальше його продовження російською стороною оголошено не було, незважаючи на відповідний запит ООН, обґрунтований необхідністю евакуювати поранених. У міжнародній організації стверджують, що здійснити вивезення постраждалих і хворих, а також поставки гуманітарної допомоги 22 жовтня, як і в попередні дні, не вдалося через відсутність гарантій безпеки.

23.10.2016