Президент FIFA відмовився від запрошення приїхати до Москви.

Російська влада хотіла побачити Джанні Інфантіно на церемонії обрання талісмана Чемпіонату світу з футболу 2018 року.

 

 

Як повідомило видання El Siglo Durango з покликом на прес-службу Міжнародної футбольної асоціації, у день виборів талісмана чемпіонату Інфантіно перебуватиме в Йорданії на фінал жіночого чемпіонату світу серед спортсменок віком до 17 років. У цьому матчі зустрінуться збірні КНДР і Японії.

 

«Візит Інфантіно до Москви того ж дня неможливий», – зазначає прес-служба FIFA.

 

Хоча раніше міністр спорту Росії Віталій Мутко переконував, що Інфантіно приїде на церемонію.

 

Церемонія виборів талісмана Чемпіонату світу 2018 року, який поки що заплановано проводити в Росії, призначена на п'ятницю, 21 жовтня. На звання талісмана претендують: вовк в окулярах, кіт у рукавичках і тигр у скафандрі.

 

Зараз голосування проводиться в інтернеті. У п'ятницю воно відкриється також на сайті Першого каналу, а підсумки голосування підведуть в ефірі телепередачі «Вечерний Ургант».

 

Поки що чемпіонат заплановано провести в Росії з 14 червня до 15 липня 2018 року. Утім на тлі корупційних скандалів, які розгорілися в FIFA, допінгових скандалів з російськими спортсменами, а також враховуючи агресивну політику Москви на міжнародній арені, Росія має всі шанси втратити право на проведеним ЧС-2018. Найімовірнішими претендентами в такому разі стануть Німеччина чи Велика Британія.

 

Неприїзд Джанні Інфантіно на церемонію до Москви можна трактувати як зайве підтвердження хисткості позицій Росії як господаря наступного Мундіалю. 

19.10.2016