Бельгія закинула Росії «дезінформацію».

Йдеться про повідомлення російських телеканалів та інформаційних аґенцій, буцімто бельгійські винищувачі F-16 вчинили атаку на цивільні об'єкти поблизу сирійського міста Алеппо.

 

 

 «Винищувачі F-16 бельгійських ВПС не брали участі в авіаударі в районі селища Хессаджек під Алеппо. Це російська дезінформація», – запевнив міністр оборони Бельгії Стевен Вандепут (Steven Vandeput) на своїй сторінці в Twitter'і.

 

В інтерв'ю радіостанції Radio 1 Вандепут також повідомив, що Брюссель зазвичай не повідомляє, де діють бельгійські ВПС. «Але в ці дні наші літаки не здійснювали польотів над зазначеним районом», – заявив міністр.

 

На тій-таки підставі Міністерство закордонних справ Бельгії викликало на розмову російського посла. Офіційний речник бельгійського МЗС Дідьє Вандергассельт заявив, що влада країни також намагається встановити контакти на рівні міністерств оборони. Бельгійська сторона наполягає на тому, що не має жодного стосунку до авіаударів.

 

«Ми також незадоволені тим, що ця інформація не була перевірена до того, як стати публічною», – заявив Вандергассельт.

 

Напередодні Міністерство оборони Росії повідомило про вчинення повітряного удару по селищу Хессаджек. У повідомленні стверджується, що в районі авіаудару були помічені два F-16 ВПС Бельгії.

 

З цього приводу речниця МЗС РФ Марія Захарова написала на своїй сторінці у Facebook'у:

 

«По селищу Хассанджек в сирійській провінції Алеппо було завдано удару з повітря, в цьому районі діяли винищувачі ВПС Бельгії. Внаслідок бомбардування було зруйновано два житлові будинки, загинули 6 і дістали поранення різного ступеня тяжкості ще 4 людей.

 

Чекаємо заяв Держдепу з жорстким засудженням ударів по цивільних об'єктах і вбивства мирних жителів. Думаю, що і фотографії загиблих не важко буде знайти, щоб запустити відповідну кампанію на CNN».

19.10.2016