Римо-католицька громада відкрила в Моршині новий костел

 

У Моршині 15 жовтня римо-католицька громада відкрила новий храм – костел Милосердя Божого, інформує "Кур’єр Галіційський".

 

До будівництва долучився Войцех Буковець, який є пастором у сусідньому з Моршином Стрию, також багато жертводавців є з Тарнувської дієцезії.

 

На освяченні був присутній архиєпископ-митрополит Львівської митрополії РКЦ Мечислав Мокшицький, який наголосив:

«Цей костел є даром Божим і даром добрих людей».

 

Будівництво костелу розпочалось 3 роки тому, хоча землю і дозволи для цього оформляли протягом майже 20 років. Зрештою, приватну землю для будівництва надала місцева родина. Вирішено було присвятити храм Божому милосердю, в рік якого його й освятили.

 

Архиєпископ-митрополит розповів також, що попередній римо-католицький храм в Моршині був зруйнований за часів тоталітарного режиму. 5 років тому місцева громада упорядкувала тут капличку, проте цього недостатньо, адже, хоч вірян римо-католицького обряду тут небагато, проте вони часто приїжджають в курортне місто на лікування.

 

Зазначається, що в освячені нового храму взяли участь як священики латинського обряду з України та Польщі, так і священики та віряни східного обряду, а також громада міста.

 

19.10.2016