У Чехії затримано «кремлівського гакера».

Йдеться про росіянина, котрого підозрюють у вчинені  гакерських атаках на американські урядові й партійні сайти.

 

 

Як повідомило радіо Český rozhlas з покликом на слова прес-секретаря Президії поліції Чеської Республіки Давіда Шьона, приблизно опівдні, у вівторок, 18 жовтня, в одному з готелів в центрі чеської столиці був затриманий росіянин, оголошений в розшук ФБР у зв'язку з підозрами в гакерській діяльності.

 

Поліцейську операцію було проведено відразу ж після отримання інформації про видачу на росіянина ордера Інтерполу Red Notice. Затримання молодого чоловіка, котрий до цього вільно пересувався Прагою на автомобілі в супроводі супутниці, стало для нього повною несподіванкою. Затриманий не чинив співробітникам кримінальної поліції жодного опору, а згодом втратив свідомість.

 

Після надання правоохоронцями першої допомоги росіянин був шпиталізований в одну з празьких лікарень.

 

Міський суд Праги вже виніс рішення про взяття підозрюваного під варту. Питання про його екстрадицію до США найближчим часом розглядатимуть органи чеської юстиції.

 

Офіційних коментарів від російської влади у цій справі поки що не було. Раніше прес-секретар російського президента Дмитро Пєсков назвав звинувачення Вашингтона в причетності Росії до кібератаки на США «абсурдними» і «голослівними».

19.10.2016