У книгарні в центрі міста продають антиукраїнські книжки авторства адептів «Новоросії».

 

У Львові в книгарні «Книжковий Лев» продають антиукраїнські книжки авторства послідовників «Русского міра», які вважають, що Україна не має існувати. Про це розповів журналіст Роман Онишкевич на своїй сторінці у мережі Facebook.

 

«Окрема полиця присвячена Захару Прілєпіну. Тому самому, що видав книжку про Донбаську війну і презентував її в Донецьку разом зі своїм другом Захарченком. З цитат Прілєпіна: «Война на Донбассе для меня — личная история, которая проходит через мою жизнь как самое важное событие. Я искренне считаю, что происходящее сейчас – это будущее России и точка сборки Русского мира. Победа здесь и сегодня будет означать победу нашей государственности в потенциале», – написав Роман Онишкевич.

 

Полиця над цими книжками, за словами журналіста, присвячена ще одному «мракобісу» - Юрію Полякову. Роман Онишкевич наводить цитату з інтерв’ю з цимавтором:
«И лишь слепому не виден межплеменной конфликт на Украине: западенцы, малороссы, русины и русские юго-востока - это разные этносы. Могут они жить в одном государстве?».

 

«Але не Прілєпіним і Поляковим славна книгарня на Шевській. На «лобному місці» побачив і книгу Анатолія Вассермана, колишнього одесита, відомого багатьом за грою «Що? Де? Коли?». Цього вже давно занесло у мракобісся над мракобіссями. Завжди дивувався, чого одеському єврею аж до маячні розходиться на російському великодержавстві. Ну, але, як кажуть, незвідані путі Господа», – написав Роман Онишкевич.

 

«Мені от що цікаво. У львівській книгарні працюють вороги, провокатори чи просто ідіоти і невігласи, котрі самі не знають, чим торгують? Сподіваюся таки на останній варіант», – додав він.

18.10.2016