Порошенко сказав Меркель та Олланду, що чекає від РФ "безпекових" поступок.

 

Президент України Петро Порошенко відбув телефонні переговори із президентом Франції Франсуа Олландом та канцлером ФРН Анґелою Меркель на тему дорожньої карти імплементації Мінська.

 

Про це повідомила прес-служба голови держави.

 

Порошенко наголосив на важливості подальших скоординованих зусиль "з метою забезпечення виконання Росією та її маріонетками безпекових умов мінських домовленостей як передумови для будь-якого прогресу на політичному напрямі".

 

На тижні має відбутися ще одна бесіда у тристоронньому форматі для визначення перспектив проведення саміту у нормандському форматі.

 

Напередодні, перебуваючи у Харкові, президент України заявив: до часу, поки не буде дотримано безпекового пакету – Україна не просуватиметься у політичному процесі.

 

"Мінськ – це є мирний план, який передбачає абсолютно чіткі заходи і критерії нашої безпеки", – сказав Порошенко.

 

Голова держави нагадав, що безпековий пакет передбачає повне припинення вогню; виведення іноземних військ з нашої території; передачу на першому етапі під контроль ОБСЄ неконтрольованої ділянки українсько-російського кордону; відведення важкої техніки і артилерії; безперешкодний доступ інспекторів ОБСЄ до всієї території.

 

17.10.2016