Порошенко поінформував Німеччину та Францію про погіршення безпекової ситуації.

 

Президент України Петро Порошенко відбув телефонну розмову з президентом Франції Франсуа Олландом. Канцлер Німеччини Анґела Меркель не змогла взяти участь у перемовинах – офіс голови уряду ФРН замість неї репрезентував дипломатичний радник канцлера Крістоф Хойзген, який вибачився, що Меркель не змогла приєднатися до переговорів.

 

Петро Порошенко поінформував Францію та Німеччину про погіршення безпекової ситуації на Донбасі, зокрема, збільшення кількості обстрілів з боку російських бойовиків, в тому числі з важкого озброєння, інформує прес-служба голови держави. Він також наголосив на відсутності постійних пунктів спостереження ОБСЄ в районах розведення військ.

 

Президенти України і Франції погодилися на особливій важливості безпекового компоненту, який досі не виконала Росія і який мусить бути першочерговою частиною дорожньої карти з імплементації мінських домовленостей. Голова української держави заявив, що Москва блокує процес звільнення заручників, що є абсолютно неприпустимим. 

 

Порошенко і Олланд домовилися про продовження консультацій у Мінську на рівні дипломатичних радників голів держав "нормандського формату", після яких наступного тижня лідери України, Франції і Німеччини проведуть телефонну конференцію.

 

Президент Порошенко окремо подякував делегаціям Німеччини і Франції за підтримку резолюції Парламентської асамблеї Ради Європи щодо необхідності збереження санкцій проти Росії.

 

13.10.2016