Путін: Ми були змушені захищати російськомовних на Донбасі.

 

Президент Росії Володимир Путін визнав причетність РФ до конфлікту на Донбасі, та водночас назвав зачинателем конфлікту в Україні Сполучені Штати Америки – через підтримку ними Революції гідності.

 

Про це Путін сказав на форумі "Росія кличе" ("Россія завьот") у Москві, згідно з повідомленням партії "Єдина Росія".

 

"Не ми це зробили. Та навіть особливо наші американські партнери не приховують, що значною мірою вони стояли за тим – фінансували радикальну опозицію, довели до неконституційного способу зміни влади, хоча можна було все робити інакше. Колишній президент України Янукович усі вимоги підписав і був готовий провести дострокові вибори. Замість цього сприяли держперевороту. Навіщо? А коли ми були змушені захищати російськомовне населення на Донбасі, змушені були відреагувати на прагнення людей, що жили в Криму, повернутися у склад РФ, тут почали розкручувати новий маховик антиросійської політики і запровадження санкцій", – заявив Путін.

 

Словесний екзерсис президента РФ пролунав у контексті виправдовування за сумлінність Росії у виконанні мінських угод. "Не ми саботуємо невиконання мінських угод. Я вже сто разів казав: ми ж не можемо за нинішню київську владу внести зміни у Конституцію, що є ключовим фактором", – заявив Путін.

 

Президент РФ здивований, що Україна "постійно покликається на те, що це не можна робити, адже в зоні конфлікту на Донбасі йдуть перестрілки".

 

Володимир Путін сказав, що 9 вересня "ополчєніє Донбаса" пішло на одностороннє перемир'я, і заявило, що "навіть відповідати не будуть на обстріли з боку українських збройних сил".

 

12.10.2016