Луценко запевнив послів у доброму ставленні до НАБУ.

 

Генеральний прокурор Юрій Луценко запевнив дипломатичний корпус у відсутності намірів зазіхати на незалежність новостворених антикорупційних органів, а також винятково конструктивній позиції ГПУ в питанні співпраці з іншими правоохоронними органами.

 

Про це йшлося на зустрічі Луценка з керівниками іноземних дипломатичних представництв держав-членів ЄС, а також США та Японії. Предметом розмови з послами було формування ефективної системи протидії корупції в Україні та роль у цьому прокуратури, інформує прес-служба ГПУ.

 

Юрій Луценко закликав до активної взаємодії між правоохоронцями для поєднання їхніх зусиль у сфері протидії корупції. "Ключовим аспектом у боротьбі з корупцією є наступ на неї широким фронтом за участю всіх правоохоронних органів. Корупція в Україні, на жаль, залишається занадто розповсюдженим явищем, тому монополія на розслідування таких злочинів не може мати місце", – підкреслив генеральний прокурор.

 

Луценко повідомив, що ефективність ГПУ у боротьбі з корупцією істотно підвищилася. Генпрокурор поінформував про прогрес у найбільш резонансних кримінальних провадженнях, котрі розслідуються прокуратурою.

 

Також сторони обговорили питання реформування Генеральної прокуратури у контексті нещодавніх законодавчих змін, у т. ч. змін до Конституції. Юрій Луценко поінформував учасників зустрічі про відбір "позасистемних" кадрів для зайняття вакантних посад у місцевих прокуратурах (насправді "позасистемних" майже нема, – примітка "Z"), а також про створення нового антикорупційного підрозділу відомства – генеральної інспекції, котра покликана протидіяти корупційним правопорушенням всередині системи.

 

12.10.2016