Суд вивчив результати експертизи у справі розстрілів на Інститутській.

 

Святошинський районний суд Києва дослідив діаметрально протилежні експертні висновки стосовно загибелі Євгена Котляра, який загинув 20 лютого 2014 року на вулиці Інститутській від вогнепальних поранень.

 

Про це повідомляє УНІАН.

 

Первинна експертиза після дослідження тіла потерпілого судмедекспертом говорить, що Котляр отримав 2 вогнепальні поранення в шию та бедро в напрямку зліва праворуч. На думку захисників екс-"беркутівців", це свідчить про те, що стріляли не від бетонних барикад біля верхнього виходу метро "Хрещатик", а з протилежного боку – з готелю "Україна".

 

Натомість прокурори та адвокати потерпілих апелюють до повторної комплексної експертизи, яка доводить протилежне: Котляр отримав смертельне поранення унаслідок влучання з правого боку – тобто з керунку, де розташовувалися"беркутівці". Як зазначають прокурори та захисники потерпілих, перша експертиза була помилковою, експерти неправильно вказали вхідні та вихідні отвори на тілі потерпілого.

 

Сьогодні на судовому засіданні були досліджені відеоматеріали та фотографії з відео моменту загибелі потерпілого Євгена Котляра, що, на переконання прокурорів та захисників потерпілих, як і комплексна експертиза, доводять: постріли чинилися саме з боку "беркутівців".

 

11.10.2016