Для отримання траншу ЄС Україна мусить скасувати мораторій на експорт лісу.

 

Європейський Союз очікує від України скасування заборони на експорт лісу та врегулювання ситуації щодо соціальних виплат внутрішнім переселенцям для надання чергового траншу макрофінансової допомоги розміром 600 мільйонів євро.

 

Про це заявив голова представництва ЄС в Україні Г'ю Мінгареллі, інформує "Німецька хвиля".

 

"Є низка умов, передбачених для надання цих коштів. Більшість із них була виконана, і залишаються дві умови, які ще слід виконати: перше – це скасування заборони на експорт лісу, і друге – це виплата соціальної допомоги внутрішнім переселенцям", – заявив Мінгареллі.

 

Коментуючи хід реформ, голова представництва ЄС в Україні відзначив, що президент і уряд змогли досягти значних результатів у реалізації реформ. "Вони змогли стабілізувати макрофінансову ситуацію. Я знаю небагато країн, де бюджетний дефіцит було скорочено з 11 до 3 відсотків", – похвалив Мінгареллі.

 

Проте дипломат наголосив на важливості роботи над структурними реформами. Зокрема, Мінгареллі вказав на необхідність змінити пенсійну систему, покращити управління держпідприємствами та підготувати основу для прозорої і відкритої приватизації.

 

За словами Мінгареллі, законів та нових органів недостатньо для боротьби з корупцією. "Є важливий момент – це ментальність. І тут треба більше часу. Це питання не місяця і не років, а десятиліть. Боротьба з корупцією – це безкінечна боротьба, і дуже важко отримати значні результати. Але все одно ваш уряд багато робить, і ми докладемо усіх зусиль, аби поділитися нашим досвідом в цьому", – заявив голова представництва ЄС в Україні.

 

Нагадаємо, Верховна Рада у 2015 році оголосила 10-річний мораторій на експорт деревини.

 

11.10.2016