Курс британської валюти зрівнюється з єдиною європейською.

В обмінних пунктах на багатьох британських летовищах за фунт стерлінгів дають вже менше одного євро.

 

 

Зберігається загальна тенденція, коли після того, як в ході загальнонаціонального референдуму громадяни Великої Британії висловилися за вихід країни зі складу Європейської Унії, курс фунта почав неухильно знижуватися.

 

Середній курс фунта стерлінгів щодо євро в обмінних пунктах британських летовищ вперше опустився до 99 євроцентів – повідомила радіостанція ВВС.

 

Найгірший курс з тих, що пропонують 17 обмінних пунктів у різних аеропортах Об’єднаного Королівства, зафіксовано в представництві Moneycorp на летовищі Саутґемптона – 0,88 євро за один фунт. Найкращий – 1,06 євро за один фунт – в обміннику Change Group в аеропорту Прествік в Глазго.

 

Середній обмінний курс долара США виріс в британських аеропортах до 1,08 долара за один фунт.

 

Дослідження валютних курсів в обмінних пунктах британських летовищ провели в понеділок, 10 жовтня, експерти фірми FairFX. Генеральний директор фірми Ян Страффорд-Тейлор зазначив, що багато мандрівників будуть шоковані невигідними курсами обміну.

«Валютні фірми, що працюють в аеропортах, як відомо, пропонують найгірші обмінні курси, щоб забезпечити собі великі прибутки», – пояснив він.

 

Тим часом поточна оптова ставка, за якою банки купують і продають валюту між собою, становить 1,11 євро за фунт.

11.10.2016