Президент Франції може відмовитися прийняти Путіна в Парижі.

Про це заявив сам Франсуа Олланд у інтерв'ю французькому телеканалу TF1, яке демонструвалося понеділок, 10 жовтня.

 

 

«Я поставив собі запитання: чи корисно це, чи потрібно це (зустрічатися з Володимиром Путіним)? Чи може чинитися тиск? Чи можемо ми ще зробити так, щоб він (Путін) припинив те, що він робить спільно зі сирійським режимом, припинив надавати підтримку військово-повітряним силам режиму, які скидають бомби на населення Алеппо?», – цитує французького президента телеканал TF1.

 

Водночас Олланд зізнався, що остаточно не відкинув варіанту зустрічі з російським колегою. «Якщо я прийму його (Путіна), то я скажу йому, що це неприйнятно. Мешканці (сходу Алеппо) сьогодні є жертвами військових злочинів. Ті, хто чинять ці злочини, будуть притягнуті до відповідальності, в тому числі і в Міжнародному кримінальному суді», – зазначив він.

 

Прес-секретар президента Росії Дмитро Пєсков, коментуючи слова президента Франції, заявив, що в Москві продовжують готуватися до зустрічі державних лідерів. «Ми жодної офіційної інформації з цього приводу не отримували, триває підготовка до майбутнього візиту Путіна до Парижа, заплановані перемовини в Єлисейському палаці», – розповів Пєсков.

 

Візит Володимира Путіна до Парижа заплановано на 19 жовтня. Російський президент, зокрема, має намір взяти участь у відкритті російського духовно-культурного центру на набережній Бранлі.

10.10.2016