Клімкін вважає візовий режим для РФ недостатньо жорстким заходом.

 

Міністр закордонних справ України Павло Клімкін не виключає вжиття більш жорстких заходів щодо Росії, аніж введення візового режиму.

 

Про це Клімкін сказав в інтерв'ю телеканалу "112 Україна".

 

"Питання не в тому, візовий режим або невізовий. Я, наприклад, не виключаю, що нам будуть потрібні навіть більш жорсткі заходи, ніж візовий режим. Питання в іншому: що це нам дасть, як ми це зробимо, у які строки, як це насправді буде впливати на наших громадян, наших громадян в окупованому Криму, громадян, які перебувають у Росії?" – зазначив Клімкін.

 

Міністр вважає, що запровадження безвізового режиму спричинить значні незручності і для громадян України. "Давайте чесно скажемо: у нас, коли ми маємо російську агресію, мільйони українців перебувають у Росії. І питання: чому і як вони перебувають? І як ми можемо дістати їх звідти – це питання. І ми прекрасно розуміємо, що Росія відразу почне шалену кампанію, буде ускладнювати отримання віз, буде пропонувати громадянство і багато речей", – спрогнозував Клімкін.

 

"Є інші питання. Наприклад, безвізовий режим з Білоруссю. Це є союзна держава, і РФ прийде і скаже, що нам треба більше консульств, щоб видавати візи. А чи потрібно нам взагалі більшу кількість консульських представництв: У мене в цьому не просто невеликий сумнів, моя відповідь: "Ні", – заявив голова МЗС. Клімкін наголосив, що спочатку необхідно вивчити наслідки введення візового режиму, а вже потім приймати рішення щодо даного питання.

 

10.10.2016