Росія скликає екстрене засідання РБ ООН щодо Сирії.

Причиною скликання стала жорстка критика дій російських збройних сил у місті Алеппо з боку спеціального представника ООН у Сирії Стаффана де Містури.

 

 

«Росія, прагнучи вибити 900 джихадистів, безладно бомбардує Алеппо, де мешкає близько 275 тисяч осіб. Максимум упродовж двох або двох з половиною місяців східна частина Алеппо може бути повністю зруйнована», – заявив напередодні Стаффан де Містура

 

Він також закликав бойовиків джихадистського угруповання «Джебхат Фатх аш-Шам», яке раніше було відоме під назвою «Фронт ан-Нусра», якомога швидше полишити Алеппо.

 

Екстрене засідання Ради Безпеки ООН пройде в п'ятницю – повідомило видання The Daily Star. Де Містура візьме участь в засіданні через канал відеозв'язку.

 

Водночас стало відомо, що президент Росії Володимир Путін здійснить офіційний візит до  Парижа 19 жовтня. Шеф Кремля планує зустрітися з французьким колегою Франсуа Олландом для обговорення ситуації в Сирії і Україні.

 

Разом з тим в США продовжують розглядати недипломатичні способи припинення війни в Сирії, всупереч попередженню, що надійшло від російської сторони про наслідки ударів по позиціях сирійської армії. «Я бачив коментарі з Москви. Але, незважаючи на них, розмови всередині уряду США тривають», - заявив офіційний речник Держдепартаменту США Джон Кірбі. Він мав на увазі заяву Міністерства оборони РФ, де йшлося про те, що повітряні удари по сирійських урядових військах можуть наразитися на відповідь російської ППО.

07.10.2016