Росія погрожує збивати американські повітряні цілі в Сирії.

Міністерство оборони РФ попередило США, що в разі ударів американських ракет по територіях, контрольованих сирійським урядом, Росія задіє свої комплекси ППО.

 

 

«Росія не забуде використати недавно перекинуті до Сирії системи ППО для ураження будь-яких цілей, які загрожують сирійським військам», – заявив речник російського Міністерства оборони Ігор Конашенков.

 

Так у російському військовому відомстві відреагували на повідомлення американських ЗМІ про можливість ударів очолюваної США коаліції по позиціях сирійських військ. «У низці авторитетних західних ЗМІ опубліковані витоки інформації про обговорення в адміністрації Білого дому можливості завдання ракетних і повітряних ударів по позиціях сирійських військ. Радимо збройним силам Сполучених Штатів ретельно прорахувати можливі наслідки реалізації таких планів», – цитує Конашенкова видання Washington Post.

 

Йдеться, зокрема, про публікацію в тій же газеті Washington Post, яка 4 жовтня з посиланням на анонімні джерела в уряді США повідомила, що у військових колах у Вашингтоні «зростає підтримка кінетичних дій проти сирійського режиму», тобто нових ударів по силах, лояльних до президента Башара Асада .

 

Конашенков заявив, що в разі удару по позиціях сирійських урядових військ Росія задіє свої засоби ППО незалежно від того, хто завдає цей удар. «У бойових розрахунків російських комплексів ППО навряд чи буде час на з'ясування точної програми польоту ракет і належності їхніх носіїв. А всі ілюзії дилетантів про існування літаків-невидимок можуть зіткнутися з реальністю, яка розчарує», – сказав він.

 

Два дні тому Пентагон висловив стурбованість перекиданням до Сирії російських зенітних комплексів С-300. «Єдиною метою для них в регіоні може бути авіація західної коаліції. Адже ні угруповання «Ісламська держава», ні Фронт ан-Нусра не мають авіації, для боротьби з якою призначені С-300», – зазначив прес-секретар оборонного відомства США Пітер Кук.

06.10.2016