ГПУ звинувачує Януковича-президента в зраді на користь РФ.

 

Генеральна прокуратура звинувачує Віктора Януковича в тому, що його діяльність на посаді президента України була підпорядкована інтересам Росії у питаннях, які стосуються національної безпеки.

 

Про це йшлося на нараді генпрокурора з заступниками та керівниками підрозділів, які відповідають за формування обвинувачення екс-президенту у створенні ним злочинної організації, інформує прес-служба ГПУ.

 

Діяння горе-президента розглядаються за напрямками: умисні діяння на шкоду суверенітетові, територіальній цілісності та недоторканності, обороноздатності, державній, економічній та інформаційній безпеці України. Про роботу Януковича на Росію свідчать підписані ним укази, призначення на ключові посади осіб із російським громадянством тощо. Вчинки політика-втікача кваліфікуються за ст. 255 (створення злочинної організації) та ст. 111 (державна зрада) Кримінального кодексу.

 

Нагадаємо, нещодавно Генпрокуратура України виявила, що Віктор Янукович продовжував видавати укази від імені президента, вже коли втік до російського Ростова.

 

06.10.2016