У Гарнізонному храмі «Віртуози Європи» концертом збиратимуть гроші для поранених в АТО.

 

У суботу, 8 жовтня, о 19 год. у Гарнізонному храмі святих апостолів Петра і Павла відбудеться концерт «Віртуозів Європи», який дадуть професори Женевської консерваторії Жан П’єр Беррі (валторна, Франція), Жерар Метрайє (труба, Франція) і Денис Северін (віолончель, Швейцарія).

 

Кошти, зібрані на концерті, будуть передані для лікування поранених бійців АТО, повідомили в прес-службі Львівської обласної філармонії.

 

«Колишній харків’янин Денис Северін, який нині викладає у Школі музики в Женеві та Школі мистецтв у Берні, завжди радо повертається в Україну, де колись розпочинав свій шлях до європейських вершин. Його співпраця з французами Жан П’єром Беррі і Жераром Метрайє зумовлена тим, що вони разом викладають в Женевській консерваторії і концертують у різних країнах. Зокрема, Северін з великим успіхом виступає в Лондоні, Парижі, Амстердамі та Відні.

 

Жерар Метрайє, відомий музикант, лауреат міжнародних конкурсів, фестивалів, володіє великим концертним репертуаром від творів композиторів епохи бароко до класичних та сучасних авторів. Соліст l’Orchestre de la Suisse Romande. Перший трубач в ансамблі сучасної музики. Керівник майстер-класів у Швейцарії, Австрій, Новій Зеландії, Бразилії.

 

Жан П’єр Беррі закінчив консерваторію у Парижі по класу валторни у відомого педагога професора Georges Barboteu. Працював солістом оркестру у Канах та оперному театрі Ніцци. Як перший соліст працює у знаному відомому швейцарському оркестрі l’Orchestre de la Suisse Romande. Має великий концертний репертуар від творів Моцарта, Бріттена, Штрауса, Месіанна до сучасних творів французьких композиторів. Учасник джазових колективів та ансамблів сучасної музики. Почесний член багатьох міжнародних академій», – розповіли у філармонії.

 

Разом з гостями виступатиме й Академічний камерний оркестр «Віртуози Львова» під диригуванням Сергія Бурка.

 

«Моцарт, Неруда, Кассадо, – і на один вечір ви забуте про звичні скрипки та фортепіанні мотиви, адже «Віртуози Європи» переповнять Гарнізонний храм святих апостолів Петра і Павла гордим звучанням валторни, напруженою лінією віолончелі та густим гуготінням труби», – йдеться у повідомленні.

 

Окрім того, 7 жовтня у Великому залі ЛНМА ім. М. Лисенка з 10 до 13 год. відбудеться майстер-клас Жерара Метрайє та Жана-П’єра Беррі, а у Львівській обласній філармонії з 10 до 13 - майстер-клас Дениса Северіна.

06.10.2016