Уряд затвердив зміни до податкової системи.

 

Кабінет міністрів схвалив проект закону про вдосконалення податкової системи.

 

Законодавча ініціатива уряду прибирає можливості для системної корупції в податковій сфері, інформує "Урядовий портал".

 

"Мета законопроекту – підвищити якість адміністрування, тобто всього процесу нарахування сплати податків та взаємодії платника та податкової. Очікується, що результатом стане створення нормальних умов для розвитку бізнесу", – йдеться у повідомленні Кабміну.

 

Автором законопроекту є Міністерство фінансів України Олександра Данилюка. Над документом спільно працювали народні депутати, бізнесові середовища, громадські експерти та урядовці. Уряд зазначає, що проект дістав підтримку Американської торгівельної палати, Європейської бізнес-асоціації, Торгово-промислової палати України, ради бізнес-омбудсмена, Українського союзу промисловців і підприємців, об’єднання громадських експертів "Реанімаційного пакета реформ" тощо.

 

"Всі побачили, що ми справді дослухаємось до конструктивних пропозицій, тож ми готові робити це надалі та продовжувати відкриту роботу над новими змінами. Але зараз дуже важливо прийняти цей антикорупційний законопроект. Адже його можна безкінечно доповнювати новими пропозиціями та покращувати, але ми вже чотири місяці вели роботу над проектом і бізнес та громадськість на нього дуже чекає", – прокоментував міністр фінансів Олександр Данилюк.

 

Тим часом прем'єр-міністр Володимир Гройсман заявив, що нові податкові зміни спрямовані на детінізацію, а також  має забезпечити економічне зростання.

 

"Радянська система передбачала, що ті, хто займається бізнесом, комусь щось винні, а податківець чи інший контролер, зловживаючи, міг притягати до відповідальності бізнесменів і тиснути на них", – сказав Гройсман, згідно з повідомленням "Економічної правди".

 

"Напрацьований кодекс є антикорупційним. Будуть ліквідовані податкові ями, тіньові схеми щодо виведення з обігу безготівкових коштів, так званий обнал", – пообіцяв Гройсман.

 

"Довіра до влади від бізнесу вимірюється показником –  це обсяг добровільно сплачених податків. Зміни до податкового кодексу передбачувані і мають антикорупційний характер", – додав прем'єр.

 

05.10.2016