За тиждень внаслідок отруєння алкоголем померло 37 осіб.

 

Протягом тижня в Україні внаслідок отруєння алкогольними напоями померло 37 осіб. Переважна частка летальних випадків припадає на Харківщину – 25 смертей.

 

Про це повідомляє Державна служба України з питань безпечності харчових продуктів і захисту споживачів, підсумовуючи дані станом на вечір 29 вересня.

 

Загалом на Харківщині зареєстровано 58 випадків отруєнь сурогатами алкоголю. Небезпечний трунок найбільше проявився у Вовчанському (23 отруїлося, 13 померло) та Ізюмському районах (22 отруїлося, 5 померло), також і в Харківському (5 отруїлося, 3 померло). Судово-медична експертиза засвідчила, що у 10 померлих у крові виявлено метиловий спирт. 

 

Згідно з даними управління Держпродспоживслужби в Донеччини, між 25 та 28 вересня у місті Лиман отруїлося 9 осіб, 5 померло.

 

Продслужба Миколаївщини звітує про смерть 5 осіб у мікрорайоні Тернівка міста Миколаєва (судмедекспертиза виявила у померлих метанол).

 

Держсанепідслужба Луганщини повідомила, що в місті Рубіжне області зареєстровано 2 летальні випадки внаслідок вживання алкоголю, придбаного через інтернет.

 

23 вересня Держпродспоживслужба вперше повідомила про масові випадки отруєння алкоголем на Харківщині. На той час було зафіксовано 19 отруєнь – 12 осіб померло.

 

30.09.2016