Париж закинув Москві й Тегерану «подвійну гру» в Сирії.

«Покровителі режиму – Іран і особливо Росія – можуть зупинити Башара Асада. Вони повинні припинити подвійну гру», – заявив міністр закордонних справ Франції Жан-Марк Еро в інтерв'ю виданню Libération, опублікованому у вівторок, 27 жовтня.

 

 

За словами шефа французької дипломатії, Дамаск скористався «найменшим порушенням режиму припинення вогню, досягнутим за участі Росії та США, щоб почати жорстокі бомбардування Алеппо». «Режим однозначно хоче знищити це місто-мученик і вигнати частину місцевого населення, налаштованого проти влади, щоб замінити цих людей на інших, відданих режиму», - вважає Еро.

 

У цьому контексті Еро застеріг Москву й Тегеран, що вони можуть стати «причетними до військових злочинів», якщо не змінять свою стратегію в Сирії. «Те, що відбувається в Алеппо, має ознаки військових злочинів. Ті, хто може це зупинити, але не робить цього, будуть нести відповідальність за те, що закрили очі на такі злочини або були їхніми співучасниками», – зазначив він. .

 

В інтерв'ю Libération Жан-Марк Еро подав позицію Франції щодо сирійського конфлікту. «У нинішній ситуації Париж виступає за тривале перемир'я, яке відкрило б доступ для гуманітарної допомоги і створило умови для відновлення мирних перемовин», – підкреслив французький міністр закордонних справ. 

27.09.2016