Облгаз погрожує зривом опалювального сезону.

 

Станом на 1 вересня 2016 року мешканці Івано-Франківщини заборгували майже 100 млн грн за газ. Найчастіше рахунки за газ не сплачують в обласному центрі – загальний борг за газ тут становить 40 млн грн. Це ставить під загрозу початок опалювального сезону, адже треба платити НАК «Нафтогаз», повідомляють у прес-службі облгазу.

 

«Минулими роками більшість споживачів влітку намагалася повністю сплатити борги за спожитий газ, які накопичились в опалювальний період. Деякі клієнти газових компаній навіть здійснювали передплату.

 

Але в 2015-2016 роках  зворотна ситуація. І це при тому, що 48% споживачів є субсидентами, з яких близько 10% не сплачують навіть обов’язкову частку платежу за газ», – скаржаться в облгазі .

 

«Зростаючі борги ставлять під загрозу забезпечення області газом в опалювальний період. Адже, не одержуючи від населення у повному розмірі кошти за використаний природний газ, наше підприємство не може вчасно розрахуватися з його власником – НАК «Нафтогаз України», – зазначив директор ТОВ «Івано-Франківськгаз Збут» Юрій Пилипів.

 

У газовій компанії попереджають: якщо споживач нарощуватиме борги, до нього, після письмового попередження, застосують відключення від газопостачання.

 

«З початку року від газопостачання відключено 1648 споживачів, які заборгували 6,6 млн грн. Як правило, це матеріально забезпечені люди. Ще 320 справ на боржників на суму понад 1,2 млн грн були передані до суду», – ідеться в повідомленні.

27.09.2016