Порошенко підписав указ про демобілізації "шостої хвилі".

 

Президент України Петро Порошенко підписав указ про звільнення військовослужбовців, мобілізованих у 2015 році під час шостої хвилі 3-ої черги мобілізації.

 

Звільнених розпочнеться ще у вересні, одразу після набрання чинності указом "Про звільнення в запас військовослужбовців військової служби за призовом під час мобілізації, на особливий період, призваних під час третьої черги часткової мобілізації відповідно до указу Президента України від 14 січня 2015 року №15", інформує прес-служба президента.

 

Це остання черга звільнення у запас українців, які були мобілізовані на військову службу у 2014-2015 роках під час російської агресії проти України.

 

"Від імені всього українського народу щиро дякую нашим воїнам-героям за видатний внесок в оборону країни від російської агресії", – прокоментував Петро Порошенко на своїй сторінці у Facebook.

 

За словами президента, демобілізація означатиме ще один крок в переході армії на професійну основу: "Щойно буде звільнено останнього з "шостої хвилі", на фронті залишаться лише контрактники".

 

Що ж до призовників, то вони надалі викликатимуться на службу, проте не направлятимуться в зону АТО.

 

Окрім того, президент доручив Кабінету міністрів забезпечити фінансування та вжити в межах повноважень інші заходи, пов'язані зі звільненням у запас військовиків (зокрема, йдеться про переїзд до домівок, котрий має бути безкоштовним). Звільнених у запас військовиків також мають забезпечити комплектом польової форми одягу за сезоном та харчуванням під час прямування додому.

 

26.09.2016