Антикорупційне бюро затримало директора з компанії Фірташа.

 

Детективи Національного антикорупційного бюро України у співпраці зі Службою безпеки України затримали директора ТОВ "Запорізький титано-магнієвий комбінат" (ЗТМК). Комбінат входить до бізнес-імперії Дмитра Фірташа.

 

Як зазначає прес-служба НАБУ, керівництво підприємства підозрюють у зловживанні службовим становищем, що спричинило розтрату грошових коштів в особливо великих розмірах.

 

Слідство встановило, що впродовж 2014-2015 років на модернізацію виробництва ТОВ "ЗТМК" компанія-співвласник TOLEXIS TRADING LIMITED виділила 880 млн. грн. Однак директор підприємства змарнував більшу частину ресурсів (492 млн. грн.), перерахувавши їх на користь третіх осіб. Зокрема, замість профінансувати видатки на модернізацію, кошти використали для погашення заборгованості перед іншими структурами: холдиновою компанією "Енергомережа", "Запоріжжяобленерго", банком "Надра" та "Сінтез Ресурс". Ці платежі мала здійснити компанія TOLEXIS TRADING LIMITED зі своїх рахунків, за умовами, передбаченими договором заснування ТОВ "ЗТМК".

 

ТОВ "Запорізький титано-магнієвий комбінат" було започатковане у 2013 році державою Фондом державного майна України (володіє 51% статутного капіталу) та кіпрською компанією TOLEXIS TRADING LIMITED (49%). Остання зобов’язалася виплатити борги держпідприємтсва, на основі якого було створено ТОВ, та інвестувати 110 млн. доларів США на впровадження передових технологій і устаткування вітчизняних та зарубіжних фірм.

 

Офіційний сайт DF Group зазначає: 49% акцій ЗТМК належать до його власності.

 

23.09.2016