Адміністрація президента заперечує можливість змін Угоди про асоціацію.

 

Заступник голови Адміністрації президента України Костянтин Єлісєєв заявив про те, що Україна виступає категорично проти внесення змін до тексту Угоди про асоціацію у зв'язку з застереженнями Нідерландів.

 

Про це Єлісєєв заявив на брифінґу в Києві, інформує УНІАН.

 

"Ми наразі продовжуємо активну роботу, ми на сьогодні виходимо з того, що мають бути дві ключові так звані «червоні лінії» дотримані: по-перше, жодних додаткових нових переговорів ми відкривати не збираємося, по-друге – жодних змін до тексту Угоди ми не збираємося робити", – заявив заступник голови АП.

 

"В рамках цих «червоних ліній» ми будемо шукати взаємоприйнятний компроміс, який працюватиме на користь як України, так і Нідерландів і всього ЄС", – додав Єлісєєв.

 

Заступник голови АП поінформував, що наступного місяця президент України вирушить до Брюсселя для пошуку виходу зі ситуації, спричиненої неґативним результатом референдуму у Нідерландах. "Під час цього візиту ми будемо порушувати питання ратифікації і пошуку взаємоприйнятного компромісу щодо ратифікації угоди про асоціацію як з ЄС, так і з нашими нідерландськими партнерами... Ми знайдемо цей компроміс, адже у нас є чітка домовленість президента з прем’єр-міністром Нідерландів щодо того, що під час ухвалення будь-якого рішення мають бути враховані інтереси трьох сторін – України, Нідерландів та ЄС в цілому", – зазначив Єлісєєв.

 

У четвер прем'єр-міністр Нідерландів Марк Рютте заявив: Голландія навряд чи завершить процедуру ратифікації Угоди про асоціацію з Україною, і закликав решту країн ЄС втілювати угоду без участі його держави.

 

23.09.2016